فیروزه کوبی (Turquoise Inlaying) از هنرهای صنایع دستی مرغوب و بسیار زیبای ایرانی است که با توجه به قدمت نه چندان زیاد خود در مقابل میناکاری و خاتم کاری، توانسته به همت اساتید گرانقدر اصفهانی، خرید بسیار بالایی داشته باشد و تنوع عالی از آنها تولید گردد. سایت بازار هدیه نیز با داشتن کارگاه های خصوصی تولید صنایع دستی زیر نظر اساتید، جزو کسب و کارهای انگشت شمار در این زمینه است. فیروزه کوبی (Turquoise Inlaying) یکی از صنایع دستی بسیار زیبای اصفهان با اصالت شهر نیشابور مشهد است که قدمت آن بین 70 تا 80 سال است. در تعریف فیروزه کوبی چیست باید گفت که به تزئین موزاییکی سطح ظروف، زیورآلات و اشیای مختلف از جنس هایی مثل مس، برنج، نقره و ورشو با تکه های سنگ فیروزه که با فرایند بهسازی ارزش مادی و هنری آن را بالا برده اند گفته می شود که در ابتدا بر روی زیورآلات انجام می گرفت و 20 سال بعد توسط فردی به نام یوسف حکیمیان مشهور به محمدرضا وارد اصفهان گردید.
تماس با واحد فروش: 09019277512
فیروزه کوبی بر روی مس
فرمی از فیروزه کوبی که امروزه رواج بسیار زیادی دارد، فیروزه کوبی روی مس است که توسط روبن یروشالمی در سال 1342 و عموی او رواج پیدا کرد و برای اولین فیروزه کوبی از پیاده سازی بر روی گالش های نقره و زیورآلات به اشیای فلزی مثل مس و برنج تغییر پیدا کرد.با اینکه می دانیم فیروزه کوبی اصالتا به نیشابور مشهد باز می گردد اما حقیقتا رواج و رونق آن و ابداعاتی که امروزه در آن مشاهده می کنیم به دست هنرمندان و اساتید اصفهانی پدید آمده است که با این کار هم از منسوخ شدن و به فراموشی سپرده شده آن جلوگیری گردید و هم با آشنایی بیشتر مردم با فیروزه کوبی اصفهان، به محبوبیت آن اضافه شد.در حال حاضر پس از میناکاری و خاتم کاری و ابداعات آن دو، فیروزه کوبی اصفهان خرید بالایی را به خود اختصاص داده است که پس از آن فیروزه کوبی تهران را می توان نام برد.
فروشگاه فیروزه کوبی اصفهان
برای ساخت ظروف فیروزه کوبی، که در کشورهای اروپایی و مخصوصا ایتالیا به گوهر آبی معروف شده است، نیاز به ابزارهای خاصی است که عبارتند از:
چکش – دریل – گاز انبر – پنس – لوله های گوناگون فلزی – سنگ سمباده – قالب – چراغ گاز – گاز انبر – منقاش – چراغ بنزینی – سوهان
البته قطعا توجه دارید که ساخت زیورآلات فیروزه کوبی انگشتر و کلیه جواهر آلات نیازمند دقت و مهارت بسیار زیادی است و برای ساخت ظروف مختلف نیز حتما باید استادکار ماهر حضور داشته باشد یا توسط خود ایشان تولید گردد تا بتوان کیفیت نهایی آن را تضمین کرد.سایت بازار هدیه جزو انگشت شمار فروشگاه های صنایع دستی کشور است که کارگاه ساخت هنرهای صنایع دستی مخصوص به خود را دارد که به کمک اساتید برتر هر کدام اقدام به ساخت می کند تا کیفیت آنها تضمین شده باشد. لذا برای اینکه بیشتر و بهتر با پروسه ساخت ظروف فیروزه کوبی آشنا شوید که با چه میزان زحمت و تلاشی ساخته می شوند در این قسمت مراحل آن را به ترتیب بازگو می کنیم.
- مرحله اول زرگری و خم کاری
در اولین مرحله لازم است که استاد خم کار یا زرگر مربوطه، شئ مورد نظر که اکثرا از جنس مس هست را تهیه کرده و به کمک استاد مربوطه به فرم مدنظر مثل جام، شکلات خوری، پارچ و غیره تبدیل نمایند. البته در کنار این مورد توجه کافی نیز وجود دارد که ضخامت شئ در تمامی قسمت ها یکسان باشد. - مرحله دوم نکرکاری یا کندن
در این مرحله استاد فیروزه کوب و یا زرگر مشغول نکرکاری می شود یعنی قسمت هایی که طبق طرح قرار است سنگ فیروزه قرار بگیرند را به میزان 2 یا 3 میلیمتر با زاویه 90 درجه پایینتر از سطح می برند که با این کار چون سنگ های فیروزه که در طی بهسازی، ارزش مادی و هنری بالایی پیدا کرده اند به خوبی روی آن قرار خواهند گرفت و هم اینکه دوام و ماندگاری شئ مورد نظر بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
ضمنا اگر طرح اولیه ای که زده شده مساحت آن به شکلی باشد که فضای داخلی خالی زیادی پیدا کند دوباره با طرح های ریزتر داخل آن را پر می کنند. - مرحله سوم دانه بندی
در این مرحله سنگ های فیروزه بهسازی شده را تلاش می کنند تا برحسب اندازه مشخص و مناسب هر طرح و ظرفی جدا کنند تا با بکارگیری اندازه درست، یکنواختی ظرف نیز رعایت شده و پستی و بلندی پیدا نکند، ضمن اینکه در حفظ تقارن و زیبایی نهایی نیز بسیار تأثیر خواهد داشت. - مرحله چهارم: پاشیدن لاک و آماده سازی سطح
مرحله بعدی لازم است که لاک کاملا کوبیده شود تا رنگ آن تبدیل به قهوه ای – طلایی گردد و با نسبت خاصی که فقط استادکار مربوطه از آن اطلاع دارد با کالیفن ترکیب گردد چون نسبت های اشتباه سطح ظرف را خراب می کند و باعث تولید حباب می شود. پس از آن برای تثبیت لاک، مخلوط را روی آتش حرارت می دهند تا ذوب شده و لایه مقاومی تشکیل گردد. - مرحله پنجم فیروزه کوبی
دقیقا به خاطر همین مرحله فیروزه کوبی است که این هنر بسیار زیبا و چشم نواز به فیروزه کوبی معروف شده است چون واقعا کوبیدن سنگ های فیروزه از دورتادور ظرف و بر روی طرح های آن شروع می گردد تا حد و مرز کاملا مشخص شود و سپس به سمت داخل به شکل دورانی حرکت می کنند. البته بد نیست بدانید که این مرحله به فیروزه نشانی هم معروف است و خیلی کم به جای لغت فیروزه کوبی، از فیروزه نشانی هم استفاده می کنند.
اما برای اینکه کوبیدن سنگ های فیروزه تکمیل شود، لازم است که ظرف مورد نظر که در مرحله قبلی با لایه لاک پوشانده شده حرارت ببیند (معمولا 30 درجه) تا به مرحله مذاب برسد تا سنگ فیروزه را در خود جای دهد و پس از سرد شدن اگر هنوز فواصل بسیار کمی وجود داشته باشد، دوباره با حرارت دادن و پاشیدن لاک آن را پر می کنند. - آب ساب کردن : به دلیل حرارت دیدن سنگ های فیروزه و لاک زمینه، آن را آب ساب می کنند تا هم لاک های اضافی و بیرون زده از بین بروند و سطح کار کاملا یکدست و یکنواخت شود و هم لاک به رنگ سیاه و سنگ های فیروزه هم به همان زیبایی که سراغ داریم تبدیل گردند.
- مرحله هفتم: پرداخت کاری: پرداخت کاری در فیروزه کوبی خود مشتمل بر دو مرحله است که ابتدا استاد زرگر، قسمت های فلزکاری شده را با تیغه مخصوص چرخکاری صاف می کند و سپس با کمک روغن زیتون و کنجد و یا پلی استر سطح آن را کاملا شفاف و براق می کند و به عنوان لایه حفاظتی در مقابل هوازدگی و رطوبت نیز عمل می کند.
خرید فیروزه کوبی
با توجه به اینکه در سایت بازار هدیه، کلیه محصولات صنایع دستی توسط اساتید و هنرمندان وابسته به مجموعه در کارگاه های خصوصی آن تولید می شوند هم دارای شناسنامه ساخت و تأیید اساتید هستند و هم فیروزه کوبی قیمت بهتری پیدا خواهد کرد. اما در برخی مواقع شاهد فروش فیروزه کوبی ارزان هستیم که وقتی آن را دقیق بررسی می کنیم متوجه می شویم بخاطر کاهش کیفیت و مرغوبیت آن است. برای کمک به شما جهت تجربه خرید بهتر فیروزه کوبی نکات مهم در رابطه با تأیید مرغوبیت ظروف فیروزه کوبی را بیان می کنیم:
- تقارن و کیفیت بالای ظروف که بر روی آن سنگ های فیروزه قرار گرفته اند بسیار اهمیت دارد.
- به هر میزان سنگ های فیروزه به کار رفته اندازه مشابهی داشته باشند و ریزتر باشند، مرغوبیت آن بیشتر است.
- به هر مقدار لاک بین سنگ های فیروزه کمتر باشد و به عبارتی فضاهای خالی بیشتر با سنگ پر شده باشد تا لاک، مرغوبیت و ارزش هنری فیروزه کوبی بیشتر شده.
- معمولا نسبت لاک به کالیفن 6 به 4 است و بجز آن باعث کاهش کیفیت می گردد.
- جنس ظرف اگر مسی است نباید وزن ظرف فیروزه کوبی شده سبک باشد چون به تنهایی فلز مس، فلز سنگینی محسوب می شود.
ظروف فیروزه کوبی
امروزه فیروزه کوبی انگشتر، پارچ فیروزه کوبی شده، فیروزه کوبی تابلو، فیروزه کوبی جام و فیروزه کوبی شکلات خوری و کشکول طرفداران بسیار بیشتری داشته و خرید آنها بیشتر است. با توجه به اینکه تمامی ظروف فیروزه کوبی شده قابلیت کاربرد خانگی نیز دارند بد نیست با خواص آن هم آشنا شوید که ارزش خرید آن را چندین برابر می کند:
- تقویت سیستم قلبی – عروقی، گلو، کبد و معده
- تقویت چشم و بینایی
- درمان افسردگی بخاطر زیبایی بسیار زیاد سنگ های فیروزه
- ظروف فیروزه کوبی از لحاظ علوم مختلف، در دفع انرژی منفی نیز بسیار مؤثر است.
ظروف مسی فیروزه کوبی
فیروزه کوبی خرید بسیار بالایی را به خود اختصاص داده که بخاطر زیبایی، ارزش هنری و مادی بسیار بالا ولی با قیمت بسیار مناسب، فواید بدنی و انرژی زایی آن است که آن را تبدیل به یک هنر بی نظیر و پرکاربرد ساخته است که البته فیروزه کوبی روی چوب به کمک لیزر و یا فیروزه کوبی روی پارچه نیز اخیرا به عنوان ابداعات جدید به آن اضافه شده است.در حال حاضر سایت بازار هدیه با در اختیار داشتن کارگاه های خصوصی مختص خود و تولید ظروف مختلف به کمک اساتید مربوطه، کیفیت بالای آنها را تضمین می کند ضمن اینکه شناسنامه ساخت محصولات نیز به همراه آنها ارسال می شود.
ضمنا خرید ظروف فیروزه کوبی شده به شکل تندیس و هدایای تبلیغاتی نیز برای سازمان و ارگان های مختلف بسیار مقرون به صرفه و هوشمندانه است که می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد فروش تماس حاصل فرمایید.ساخت ظروف فیروزه کوبی توسط اساتید برتر اصفهانی در کارگاه های خصوصی سایت بازار هدیه انجام می گردد.